laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges met Vis en Jenever
  ingrediënten:
   
  • 600 g asperges
  • 4 visfilets van 250 g elk
  • peper, zout
  • mosterd
  • 50 g boter
  • 100 g paneermeel
  • bieslook
  • nootmuskaat
  • 4 dl visfumet
  • 2 dl jenever
  • cayennepeper
  • saffraan
  • gerookte Ardeense ham
  bereiding:
    - Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een kofffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot. Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visfumet en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden C in de oven.
- Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan.
- Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets.
- Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardeense ham..
- Dien op met een lepel smeuige puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats