laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Smoutebollen op grootmoeders wijze
  ingrediënten:
   
  • 200 gr bloem
  • 1 fles Rodenbachbier
  • een snuifje zout
  • 3 eigelen
  • 3 stijfgeslagen eiwitten
  • appelen
  • ingekookte abrikozenmarmelade
  • geplette bitterkoekjes (makarons)
  bereiding:
    Bereid een deeg van 200 gr bloem, 1 fles Rodenbachbier, een snuifje zout, 3 eigelen en 3 stijfgeslagen eiwitten. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes.Wentel die eerst in bloem, dan in ingekookte abrikozenmarmelade, vervolgens in geplette bitterkoekjes (makarons) en tenslotte in het deeg. Bak ze goudbruin en laat ze 'korsten' in heet frituurvet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats