laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken banaan met gember-notensaus
  ingrediënten:
   
  • 40 gram pecannoten,
  • 1 dl. gembersiroop,
  • 4 eetlepels slagroom,
  • 2 bananen (niet te rijp),
  • 25 gram roomboter.
  bereiding:
    Hak de noten grof. Breng de siroop met de slagroom en de noten op een matig hoog vuur aan de kook en laat het mengsel circa 5 minuten pruttelen tot het is ingedikt. Roer wel af en toe. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Snij ze in stukjes van circa 4 centimeter. Verhit de boter en bak de banaan in circa 3 minuten rondom bruin. Verdeel de banaan over 4 schaaltjes. Verwarm de gember-notensaus en schenk over de banaan.
Serveren met vanille-ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats