Linzen en tomaat met kip in de wok |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 g Basmati Rijst
- 250 g kipfilet
- 2 vleestomaten
- Olie
- 1 blikje (ca. 400 g) linzen
- 300 g gesneden prei
- 1 bakje Kruidenpasta voor Tikka Massala
- 1/4 l volle yoghurt
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
- Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
- Was en snijd de tomaten in partjes.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes ca. 5 minuten. Schep de prei en de kruidenpasta erdoor en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de uitgelekte linzen, 1 dl yoghurt en 1 dl water toe en laat dit ca. 3 minuten pruttelen. Schep dan de rijst en de tomatenpartjes erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de gewokte kip met linzen en tomaat in diepe borden of kommen en verdeel de rest van de yoghurt erover.
- TIP:
- Vervang de yoghurt in het gerecht door 1 pakje Romige Kokosmelk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |