laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biefstuk met champignontapenade
  ingrediënten:
   
  • 4 biefstukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 uitje gesnipperd
  • klein stukje rode paprika fijngehakt
  • 200 g champignons fijngehakt
  • 3 eetlepels kappertjes fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • zout, peper
  bereiding:
    - Masseer de biefstuk met 1 eetlepel olijfolie en laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee
- Laat het mengsel in een zeef uitlekken en meng het met de kappertjes, het bieslook, de peterselie, een snufje zout en wat peper
- Bakkerel de biefstukken: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg de biefstukken in de pan en bak ze ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer
- Leg de biefstukken op warme borden en schep op elk 1/4 van de champignontapenade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats