laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken kabeljauwfilet met witloof en mosterd
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 300 g kabeljauwfilet in 2 stukken
  • 2 el bloem
  • 4 struikjes witloof
  • 50 g boter
  • sap van een halve citroen
  • klein bekertje creme fraiche
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el gembersiroop (uit een potje gember)
  • zout en peper
  bereiding:
    - Bestrooi de stukken vis met zout en peper en wentel ze door de bloem.
- Maar de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengt in smalle reepjes
- Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in ca 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder alufolie
- Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca 3 minuten beetgaar.
- Roer het citroensap, de creme fraiche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door.
- Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilets erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats