laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel aubergineschotel
  ingrediënten:
   
  • 450 gr mager rundvlees
  • 150 gr mager rookspekreepjes
  • zout, peper uit de molen
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 l droge rode wijn
  • olijfolie
  • 700 gram aubergine
  • 3 vleestomaten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • boter
  • 1 dl koffieroom
  bereiding:
    - Het rundvlees in stukjes snijden en met de rookspekreepjes, 1 theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel wegzetten, af en toe omscheppen.
- De aubergine in dunne plakken snijden, met flink wat zout bestrooid in een vergiet 15 minuten wegzetten, droogdeppen en de plakken onder de voorverwarmde grill goudbruin roosteren.
- De vleestomaten in plakken snijden.
- De aardappelen schillen, met een schaaf in plakken snijden en omscheppen met 2 eetlepels olijfolie.
- Een ovenschaal invetten en de vleesstukjes erin scheppen.
- De aubergine en tomaatplakken er dakpansgewijs opleggen en het marinadevocht erover schenken.
- Daarop de aardappelplakjes schikken.
- De koffieroom mengen met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel Provençaalse kruiden en over de aardappelen lepelen.
- De schotel bij 200°C 1 1/2 uur bakken, eventueel na 1 uur afdekken met bakpapier om verbranden te voorkomen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats