laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Walnootmoussaka
  ingrediënten:
   

    2 aubergines
    2 uien
    zout en peper
    200 gram champignons
    6 tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    4 eetlepels rode wijn
    2 theelepels provencaalse kruiden
    200 gram gepelde walnoten
    50 gram volkoren broodkruimels
    2 knoflooktenen
    45 gram bloem
    4 deciliter (soja)melk
    peterselie
    400 gram rijst
  bereiding:
    Snij de tomaten kruislings in, dompel ze een paar minuten onder in kokend water en trek vervolgens het vel eraf. Snij ze in blokjes. Verbrokkel de walnoten. Houd 6 hele helften achter voor de garnering. Snij de champignons in plakjes. Versnipper de ui.

Snijd de aubergine in dunne plakken van een halve centimeter, bestrooi die met zout en laat 30 minuten het vocht eruit trekken. Spoel de plakken dan af met water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aubergineplakken aan beide zijden bruin. Laat uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.

Doe nog wat olie in de pan en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en fruit nog 5 minuten. Doe dan de tomaten, puree, wijn en kruiden erbij en kook het geheel tot een saus. Voeg walnoot, uitgeperste knoflook en broodkruimels toe en breng op smaak met zout en peper. Als de massa erg droog is, kun je nog wat olie of wijn toevoegen.

Maak een bechamelsaus uit olie, bloem en (soja)melk. Vet een ovenschaal in. Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem van de schaal. Leg de helft van de walnootprut erop. Giet de helft van de saus hier overheen. Leg hierop nog een laag aubergine, prut en saus. Garneer met de extra walnoten.

Bak de Moussaka gedurende 30 minuten op 180 graden (gasstand 4). Kook de rijst. Garneer de ovenschaal voor serveren met de peterselie.

Lekker met griekse salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats