laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lemon pie
  ingrediënten:
   
    [color=blue:fa2d478d9d]
  • **voor deegbodem:[/color:fa2d478d9d]
  • 150 g bloem
  • 75 g ijskoude boter, in stukjes
  • 1 opgehoopte theelepel suiker
  • zout
  • vetstof voor de vorm[color=blue:fa2d478d9d]
  • **voor de vulling:[/color:fa2d478d9d]
  • 60 g bloem
  • 90 g suiker
  • 3 eierdooiers
  • geraspte schil en sap van 3 dikke, onbehandelde citroenen
  • 15 g boter[color=blue:fa2d478d9d]
  • **Voor de meringue:[/color:fa2d478d9d]
  • 3 eiwitten
  • 175 g suiker
  bereiding:
    - verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met de boter, de suiker en een snuifje zout in de mengkom. bewerk met de keukenrobot tot een kruimelig deeg. doe er 2 eetlepels koud water bij. bewerk tot een glad deeg. rol de deegbal in plasticfolie en zet hem 10 minuten in de koelkast
- Rol het deeg uit en leg het in een ingevette springvorm (18 à 20 cm diameter). prik de deegbodem hier en daar in met een vork. bedek 'm met bakpapier en bonen en bak 'm 20 minuten. neem bakpapier en bonen weg. bak nog 5 minuten op 160°C.
- vermeng de bloem en de suiker met 4 dl water. roer goed glad. breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. voeg er, van het vuur af, een na een de eierdooiers aan toe. roer telkens goed glad. doe er de citroenschil, het citroensap en de boter bij. klop goed op. schep het mengsel op de voorgebakken taartbodem.
- klop de eiwitten stijf. doe er de suiker bij. blijf opkloppen tot het eiwit glanst en in pieken rechtop blijft staan. schep het eiwitschuim op de taart. zet 25 tot 30 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. laat 5 minuten afkoelen. ontvorm. serveer warm of koud.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats