|
|
|
Ovenschotel van groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 9 bosuitjes
- 2 courgettes
- 4 vleestomaten
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout, versgemalen peper
- 2 takjes tijm
- 3 blaadjes verse salie
|
|
bereiding: |
|
|
- Bosuitjes schoonmaken en in stukken van circa 4 cm snijden.
Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van circa 1/2 cm snijden.
- Tomaten wassen en in stukken van 1 1/2 cm snijden.
- Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Ovenschaal licht invetten met olie.
- In koekenpan 2 el olie verhitten. Bosui op laag vuur circa 5 minuten bakken; niet laten kleuren. Knoflook pellen en erboven uitknijpen. Nog circa 1 minuut zachtjes meebakken.
- Bestrooi met zout en peper.
- Tijmblaadjes van takjes nemen. Salie fijn knippen. Uitjes op bodem van de schaal verdelen. Plakjes courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes verdelen. Circa 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien. Rest van de kruiden over de groenten strooien.
- Bestrooien met zout. Circa 1 1/2 el olie erover druppelen.
- Groenteschotel in circa 50 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven bestrooien met peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|