laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenpuddinkje met Cointreau
  ingrediënten:
   
  • 2 gelatineblaadjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 300 gr banaan
  • 7 cl Cointreau
  • zoetstof
  • 100 gr magere plattekaas
  • 60 g melkchocolade
  • 2 eetlepels magere melk
  • 12 cl water
  • 1 takje munt
  bereiding:
    - Week de gelatine in koud water. Mix 200 gr banaan met het citroensap tot puree. Hou 4 koffielepels Cointreau apart en verwarm de resterende Cointreau met de zoetstof in een pannetje.
- Voeg de geweekte gelatine bij de Cointreau en laat oplossen. Roer eerst de plattekaas door het banaanmengsel en dan de Cointreau met gelatine. Verdeel over 4 coupes, dek ze af met plasticfolie en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
- Smelt de chocolade in de melk op een laag vuurtje. Doe er het water en de overgebleven Cointreau bij. Snij de laatste banaan in plakjes en bak op een bakvel. Stort de bananenpuddinkjes op een bord, leg er de gebakken banaan rond. Giet er de warme chocoladesaus over.
- Garneer met een blaadje munt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats