laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensoesters met paddestoelen
  ingrediënten:
   

  • 125 g gemengde paddestoelen (shi-take, bospaddestoelen, champignons)
  • 1 bosje pijpajuintjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse marjolein
  • 2 varkensoesters (elk 150 g)
  • 30 g dik gesneden ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kleine tomaten
  • peper,
  • zout
  bereiding:
    Snij de paddestoelen doormidden. Ontvel de tomaten. Snij ze in 4 en verwijder de pitten.
Wrijf de varkensoesters in met olijfolie en bestrooi met peper.
Verwarm een anti-aanbakpan voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg het vlees in de pan en bak het ongeveer 6 min. zachtjes aan beide kanten bruin en gaar. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en draai het een paar keer om.
Haal het vlees uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie.
Snij het spek in reepjes en snij de pijpajuintjes fijn. Bak ze samen met de paddestoelen goed aan.
Breng het mengsel op smaak met verse tijm en marjolein en bak op het einde de tomatenpartjes even mee.
Leg de varkensoesters op de borden en strooi er naar smaak zout op. Schep het groente- en spekmengsel op de varkensoesters.

Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 10 min.


Microgolfoven: Bak het vlees aan en laat het dan samen met de andere ingredienten in een schaal afgedekt 8 minuten garen.


Overheerlijk met zoete aardappelen en sperziebonen.


Tip van jerryke:
Vetrandjes rond het vlees? Snij ze er pas af als het vlees gebakken is. Vetrandjes zijn een goede zaak voor de smaak
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats