laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet
  ingrediënten:
   
  • 8 varkensfiletlapjes (dunne, +/- 45 g van 1/2 cm dikte)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • snufje peper (versgemalen)
  • 1,5 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 2 eetlepels pesto (groene)
  • 1 liter bouillon (kippen, warm)
  • snufje zout
  • 4 takjes peterselie (verse)
  bereiding:
    - Roer in een kom 2 eetlepels olie, knoflook, peper en Provençaalse kruiden door elkaar en bestrijk hiermee de filetlapjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de courgette en pesto toe en bak deze ca. 4 minuten mee. Voeg de warme kippenbouillon, zout en peper toe en laat het gerecht met het deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
- Verhit een grillpan en bak hierin de filetlapjes in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer elk bord met plakjes gegrilde filetlapjes en peterselie. Lekker met stokbrood
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats