laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bitterkoekjes-griesmeelpudding
  ingrediënten:
   

    2 eieren
    1 zakje vanillesuiker
    50 g suiker
    3 soeplepels sinaasappellikeur
    75 g griesmeel
    sinaasappelsap
    12 bitterkoekjes
    60 cl volle melk
    3 handsinaasappelen
  bereiding:
    Breng de melk aan de kook. Maak de schil van een van de sinaasappelen goed schoon, schil dun, verwijder het wit en rasp de schil dun.
Voeg sinaasappelrasp, vanillesuiker en griesmeel toe aan de melk en laat 3 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om aanzetten aan de bodem van de pan te voorkomen.
Schil de andere 2 sinaasappelen dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op.
Pers de eerste sinaasappel uit, vermeng het sap met de likeur en laat de bitterkoekjes hierin 10 minuten weken.
Klop de eieren met de suiker tot een witte schuimige massa.
Roer van het vuur de eierschuim bij het griesmeel, blijf roeren en laat alles op temperatuur komen (maar niet koken) tot een mooie dikke pudding ontstaat.
Verdeel de bitterkoekjes over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes en schep de griesmeelpudding erop.
Dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Schik de puddinkjes op een bordje en versier met partjes sinaasappel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats