|
|
|
Kokossoep met scampi en groen asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr groene asperges, in schuine stukken gesneden- 200 gr champignons in plakjes gesneden
- 200 gr bamboescheuten (uit blik)
- 4 kleine trostomaten, ontveld, in kwarten gesneden
- 16 scampi's, gepeld maar met het staartje er nog aan
- 5 cm gember, geschild en in reepjes gesneden
- 4 dl kokosmelk
- 4 dl kippenbouillon
- bosje koreander, blaadjes losgetrokken
- 2 rode pepertjes, van zaadjes ontdaan en in ringetjes gesneden
- sap van 1 limoen
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng de kokosmelk samen met de bouillon aan de kook en voeg er de gember en de pepertjes aan toe, laat 10 minuten trekken.
- Zeef de soep en schep er de asperges, scampi, champignons, bamboescheuten en tomaten door en breng aan de kook.
- Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Breng van het vuur af op smaak met limoensap, peper en zout.
- Bestrooi met koreanderblaadjes en serveer. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|