laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Auberginerolletjes met kruidenkaas en tomatensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 3 aubergines
  • zout en versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 200 gr kruidenkaas
  • 2 el pesto
  • 1 ui
  • 1 blik +/- 400 gr tomatenstukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 3 el gesnipperde basilicum
  bereiding:
    - Was de aubergines en snijd de kroontjes eraf en snijd in de lengte in plakken van ca 1 cm.
- Bestrooi een beide kanten met wat out en laat 10 min. staan. dep droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten dun met olijfolie +/- 2 el.
- Rooster onder de hete grill in +/- 3 min.per kant goudbruin.
- Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Snijd de kaas in +/- 12 staafjes die iets langer zijn dan de breedte van de aubergine plakjes.
- Bestrijk de plakken aan 1 kant met pesto leg de kaas erop en rol op.
Steek vast met prikkers.

- Saus: Pel en snipper de ui.verhit de rest van de olie en bak de ui 3 min.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht tor en roer de tomatenpuree erdoor.
Laat de saus zonder deksel +/- 30 min. zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper en suiker en laat afkoelen.
- Schenk de saus in een lage schaal en leg de rolletjes erin.
- Strooi de basilicum erover
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats