laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appel-kruimelgebak
  ingrediënten:
   

  • 1 kg stoofappeltjes
  • 60 gr. basterdsuiker (lichtbruin)
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  bereiding:
    [u:a8228f9ea4]voor de kruimels[/u:a8228f9ea4]:

  • 180 gr. bloem
  • 60 gr. suiker
  • 90 gr. boter
  • een beetje suiker


[b:a8228f9ea4]Bereiding[/b:a8228f9ea4]:

Schil de appels. Snij ze door, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in plakjes. Stoof ze in een pannetje tot ze zacht zijn, samen met het sinaasappelsap, de kaneel en de helft van de suiker. Verdeel de gestoofde appeltjes gelijkmatig over een ovenschaal van ongeveer 1 liter. Zeef de bloem met het zout in een mengkom. Doe de koude boter erbij en snij die met een mes in kleine stukjes. Wrijf de boter met je vingertoppen in de bloem. Til je handen daarbij steeds op tot hoog boven de kom. daardoor wordt het luchtig. Ga door tot je een gelijkmatig kruimelig mengsel hebt en roer er dan de suiker door. Schep het kruimel deeg over de appelplakjes. Spreid uit met een vork, maar druk het niet aan. Bak de kruimeltaart 20-25 minuten tot de bovenkant lichtbuin is. Dien het gebak op met custard vla of room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats