laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bombe van Grand Marnier en chocolade
  ingrediënten:
   
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 el Grand Marnier (of Cointreau)
  • 50 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 bombe-vormen (of bv grote theekopjes)[color=blue:475fa69acf]
  • Voor de mousse:[/color:475fa69acf]
  • 1/8 l creme fraiche
  • 1 el Grand Marnier
  • 1 1/2 eiwit
  • 20 g suiker
  • 75 g witte chocolade[color=blue:475fa69acf]
  • Voor de ganache:[/color:475fa69acf]
  • 150 g pure chocolade
  • 1 dl room[color=blue:475fa69acf]
  • Voor de saus:[/color:475fa69acf]
  • 1 sinaasappel
  • 200 g suiker
  • 3 el Grand Marnier
  bereiding:
    Bekleed de bombevormen eerst met plasticfolie en vervolgens met het deeg. Klop voor de mousse de creme fraiche met de likeur halfstijf. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en schep de creme fraiche hierdoor. Vul de bombes met de mousse.
Verbrokkel voor de ganache de chocolade boven de room en verwarm het geheel. Laat de chocolade al roerend smelten. Laat de ganache afkoelen tot ca. 35°C. Neem de bombes uit de vorm en zet ze met de bolle kant naar boven op een rooster. Schenk de ganache over de bombes en laat het geheel stevig worden.
Boen de sinaasappel schoon onder de hete kraan. Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne repen. Zet de schil op met ruim koud water en laat het vocht aan de kook komen. Schenk het water af. Herhaal dit nog twee keer. Breng de suiker met twee deciliter water en de geblancheerde sinaasappelschil aan de kook en laat het vocht inkoken tot een derde. Roer de Grand Marnier door de saus en laat het afkoelen.
Zet de bombes op vier bordjes en schep de saus met de schilletjes hier omheen.


Geef er een glaasje Grand Marnier bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats