laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mascarpone met fruit en ijs op een koekje
  ingrediënten:
   
  • 250g mascarpone
  • 1/2 l coulis van bessen of aardbeien
  • vers fruit naar keuze
  • 400g vanille-ijs
  • petit beurre-koekjes
  • 1 el echte boter
  bereiding:
    - Mix de koekjes en de boter tot een homogene, vaste mssa. Laat rusten.
- Meng de coulis onder de mascarpone. Roer tot u een smeuig geheel bekomt. U kan eventueel een scheut room toevoegen, al scheelt dat wel in calorieen natuurlijk
- Snijd de vruchten zo nodig in stukken .
- Zet een kookring op een bord, druk hierin een egale, dunne laag van het koekjesmengsel.
- Lepel daarop twee bollen vanille-ijs die u mooi bestrijkt binnen de ring. Beleg met stukjes fruit en smeer hierop de mascarpone.
- Herhaal de presentatie op een andere borden en werk elk torentje af met het overschot van de coulis en enkele vruchtjes. Zelf stak ik er nog een stukje chocolade bij op.

TIP :

- U kan de koekjes vervangen door kruimeldeeg.
- Ook die vindt u gebruiksklaar in de diepvries afdeling van de supermarkt. Steek er rondjes uit met kookring en bak deze .
- Het resultaat is een krokante bodem voor uw desserttorentje
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats