laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenhaasje met honing en appeltjes
  ingrediënten:
   
  • 800 g kalkoenhaasjes (diepvries)
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 4 eetl. vloeibare honing
  • 1 koffiel. selderijzout
  • een mespunt kaneel
  • peper
  • 2 eetl. boter[color=blue:480649f190]
  • **Voor de garnituur:[/color:480649f190]
  • 3 appelen
  • 2 eetl. xeresazijn
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 4 eetl. vijgenkonfijt
  • 2 eetl. boter
  • instantsausbinder
  bereiding:
    - Laat de kalkoenhaasjes gedurende 1 u afgedekt ontdooien op kamertempera-tuur (of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij indien gewenst nog eens in twee, als de porties te groot lijken.
- Meng de honing, het selderijzout en de kaneel dooreen. Kruid met peper.
- Schil de appelen en verdeel in acht partjes. Strooi er de poedersuiker over.


- Verhit een eetl. boter in een braadpan. Bak de kalkoenhaasjes aan beide zijden mooi bruin.
- Beboter een vuurvaste schotel en schik daarin de aangebakken stukken vlees.
- Verdeel over elk stuk een eetl. van het honingmengsel en schuif in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 à 25 min. (afhankelijk van de dikte).
- Bak intussen de appeltjes. Laat 2 eetl. boter smelten in een brede pan. Laat de appelpartjes aan alle zijden bakken zodat ze mooi kleuren (karameliseren). Blus met de xeresazijn en laat enkele minuten verder bakken op een matig vuur (de appeltjes moeten gaar zijn, maar mogen nog geen moes zijn). Neem het vlees uit de schotel en hou warm.
- Giet de gevogeltefond in de ovenschotel en maak de braadresten los. Giet in een steelpannetje en laat even inkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder.
- Snij de stukjes vijg in het vijgenkonfijt fijn en verwarm op een zacht vuur of 30 sec. à 1 min. op 3/4 kracht in de microgolfoven.
Afwerking
- Schik op elk bord een kalkoenhaasje.
Verdeel de appelpartjes in een waaier op de borden en schep een lepel opgewarmd vijgenkonfijt gedeeltelijk over de appeltjes.
Lepel de saus rond het vlees en zet de rest van de saus apart op tafel. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of kroketten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats