laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad
  ingrediënten:
   
  • 4 roodbaarsfilets van ca. 150 g
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 kleine rode ui
  • 10 g bieslook
  • 2 eetlepels oosterse chilisaus
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 volle eetlepel sesamzaadjes
  bereiding:
    - Verwarm de grill in de oven voor.
- Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojasaus. Snipperde ui heel fijn. Knip de bieslook fijn.
- Schep in een kommetje de ui, bieslook,chilisaus, (roerbak)olie en 1 eetlepel sojasaus door elkaar.
- Leg de roodbaarsfilets op een bakplaat en strijk het kruidenmengsel erover uit. Strooi de sesamzaadjes erover.
- Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilet in ca. 5 minuten bruin en gaar.
- Serveer met rijst en een salade van blokjes verse perzik, paprika en ringetjes bosui.
- Verpak de roodbaarsfilet met kruiden en sesamzaad in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue of laat ze in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 10 minuten gaar worden.
TIP:
- Een alternatief voor roodbaars: tilapia, meerval, kabeljauw
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats