laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met rundvlees en ananas
  ingrediënten:
   
  • 600 g biefstuk
  • 1 blikje ananas
  • 40 g boter
  • peper
  • zout
  • 5 g tarwebloem
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • 250 g champignons
  • 50 g amandelschilfers
  • 400 g tagliatelle
  bereiding:
    - Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
- De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).
- De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Uit de wok halen en warm houden.
- Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.
- Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.
- Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.
- Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.
TIP:
- Wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats