|
|
|
Pannenkoeken met gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 g bloem
- 1 ei + 2 eigelen
- 40 cl halfvolle melk
- 50 g boter
- 6 à 8 sneden gerookte zalm
- 25 cl slagroom
- 1 citroen
- zout, peper, dille
|
|
bereiding: |
|
|
- Vermeng met de klopper de bloem, een mespunt zout en de eieren. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe. Haal dit deeg door een zeef en laat even rusten.
- Bak de pannenkoeken. Leg op elk van hen stukjes gerookte zalm en leg er 8 boven elkaar zodat ze een taart vormen.
- Houd ze warm in aluminiumfolie in een warme oven.
- Maak de saus door de room te laten koken. Voeg naast het vuur het citroensap toe en klop hevig. Voeg zout en peper toe.
- Dien de pannenkoekentaart op met de saus en versier met kleine dilletakjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|