laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pannenkoeken met gerookte zalm
  ingrediënten:
   
  • 125 g bloem
  • 1 ei + 2 eigelen
  • 40 cl halfvolle melk
  • 50 g boter
  • 6 à 8 sneden gerookte zalm
  • 25 cl slagroom
  • 1 citroen
  • zout, peper, dille
  bereiding:
    - Vermeng met de klopper de bloem, een mespunt zout en de eieren. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe. Haal dit deeg door een zeef en laat even rusten.
- Bak de pannenkoeken. Leg op elk van hen stukjes gerookte zalm en leg er 8 boven elkaar zodat ze een taart vormen.
- Houd ze warm in aluminiumfolie in een warme oven.
- Maak de saus door de room te laten koken. Voeg naast het vuur het citroensap toe en klop hevig. Voeg zout en peper toe.
- Dien de pannenkoekentaart op met de saus en versier met kleine dilletakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats