|
|
|
Bananencake 2 |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 ml boter
- 250 ml suiker
- 2 eieren
- 500 ml bloem
- 10 ml bakpoeder
- 4 tot 6 bananen (heel rijp, veel zwart op schil)
- 5 ml vanille aroma
- 2,5 ml zout
|
|
bereiding: |
|
|
Zeer geschikt zijn bananen die overrijp zijn.
- Boter en suiker kloppen tot romig. Vanille aroma bij voegen.
- Een voor een de eieren bij kloppen.
- Droge bestanddelen zeven en bij voegen.
- Bananen goed fijn prakken en voeg als laatste bij.
- Alles goed mengen.
- In ingevette cakevorm gieten en in voorverwarmde oven
(180°C) bakken voor ongeveer 1 uur.
- Warm en in plakken met boter gesmeerd serveren.
TIP:
- Bewaren in trommel, na een dag of twee is smaak beter. Kan dan als cake geserveerd worden.
Fijn gekapte noten kan ook bij deegmengsel gevoegd worden wanneer bananen erin gaan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|