|
|
|
Tongfilets met roomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 12 diepgevroren tongfilets
- 1 glas droge witte wijn
- 70 g boter
- 1eetlepel bloem
- 150 g champignons
- 1 citroen
- 1 blokje visbouillon opgelost in een glas water
- 200 g verse room
- tijm, laurier
- 1 sjalot
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Was en snijd de champignons. Kook ze in het citroensap.
- Maak een roux van de bloem en een flinke klont boter, voeg er, onder voortdurend roeren, de bouillon en vervolgens de verse room aan toe.
- Kruid.
- Leg de ontdooide tongfilets en de champignons in een ovenschotel.
- Overgiet met de saus en laat ong. 20 min. in de oven staan (op 200°C).
- Dien op met witte rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|