laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse hamlapjes
  ingrediënten:
   
  • 600 gram hamlappen
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 75 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree (45 gram)
  • halve theelepel karwijzaadjes
  • 125 ml zure room
  bereiding:
    - De hamlappen met zout, peper en paprikapoeder inwrijven en in gelijke lapjes snijden.
- De uien pellen, de paprika wassen en van zaad en zaadlijsten ontdoen; daarna in blokjes snijden.

- De boter verhitten en de hamlapjes snel aan alle kanten bruinbakken.
- De ui en de paprika toevoegen en kort meebakken.
- Vervolgens de tomatenpuree met een halve dl water en de karwijzaadjes toevoegen en het vlees met een deksel op de pan in ca 25 minuten gaar stoven.
- Vlak voor het serveren de zure room er doorheen roeren. De saus niet meer laten koken ander schift deze.
- Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats