laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Auberginerolletjes met hazelnotentapenade
  ingrediënten:
   
  • 1 dikke grote aubergine
  • 50 gr hazelnoten
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 lente ui in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • tamari of shoyu en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken
  • 50 gr zwarte olijven (ontpit)
  • ca. 3 eetlepels peterselie
  bereiding:
    - Snijdt de aubergine in de lengte door in plakken van 1/2 tot 1 cm. dik. Smeer deze in met tamari of shoyu (niet teveel) en laat een minuut of 15 intrekken.
- Hak de hazelnoten en de olijven grof en meng ze in een aparte kom met de lente-ui, citroenschil, geitenkaas en de peterselie.
- Dep de aubergineplakken droog. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bak ze om en om in ca. 5 minuten in een koekenpan op matig vuur.
- Bestrijk nu de plakken met de hazelnotentapenade en rol deze op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
- Serveer met gele rijst en als extra erbij een salade van verse voorjaarssaladesoorten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats