laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provençaalse eierschotel
  ingrediënten:
   
  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 in kleine blokjes gesneden courgette
  • 200 gr fijngesneden champignons
  • 4 in blokjes gesneden ontvelde tomaten
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • zout, peper
  • 4 eieren
  • basilicum
  bereiding:
    - Laat in de olijfolie de ui ? 5 minuten zacht bakken.
- Voeg de courgette, champignons, tomaten, knoflook, tijm, zout en peper toe en laat dit +/- 20 minuten zachtjes smoren.
- Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Doe het mengsel over in een ovenschaal.
- Maak er 4 kuiltjes in en breek in ieder kuiltje een ei.
- Laat de eieren in de oven op 200 C. in +/- 8 minuten stollen.
- Bestrooi met fijngesneden basilicum.
- Serveer met stokbrood of grof boerenbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats