|
|
|
Provençaalse eierschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 el olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1/2 in kleine blokjes gesneden courgette
- 200 gr fijngesneden champignons
- 4 in blokjes gesneden ontvelde tomaten
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 tl tijm
- zout, peper
- 4 eieren
- basilicum
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat in de olijfolie de ui ? 5 minuten zacht bakken.
- Voeg de courgette, champignons, tomaten, knoflook, tijm, zout en peper toe en laat dit +/- 20 minuten zachtjes smoren.
- Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Doe het mengsel over in een ovenschaal.
- Maak er 4 kuiltjes in en breek in ieder kuiltje een ei.
- Laat de eieren in de oven op 200 C. in +/- 8 minuten stollen.
- Bestrooi met fijngesneden basilicum.
- Serveer met stokbrood of grof boerenbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|