|
|
|
Chocolade-bokkenpoten |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:88392da22a]- **Voor de meringues:[/color:88392da22a]
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 125 g poedersuiker
- 2 eiwitten
- 125 g pure chocolade[color=blue:88392da22a]
- **Voor de creme:[/color:88392da22a]
- 50 g zachte boter of margarine
- 1 zakje espresso oploskoffiepoeder (1,8 g)
- 1/2 eetlepel cacaopoeder
- 30 g poedersuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- De oven voorverwarmen op 120°C. Het cacaopoeder en 1 eetlepel zeven en apart houden. De eiwitten stijfkloppen, de rest van de suiker in delen toevoegen en blijven kloppen tot het eiwit dik en glanzend is. Het cacaomengsel erdoor spatelen.
- Het eiwitschuim in een spuitzak scheppen en op een bakplaat met bakpapier 12 strepen spuiten. De meringues in het midden van de oven in +/- 1 1/2 uur droog bakken.
- De meringues laten afkoelen.
- De chocolade au bain-marie laten smelten, de uiteinden van de afgekoelde meringues erin dippen en laten harden.
- Voor de cr?me de boter glad roeren met het espressopoeder, het cacaopoeder en de suiker. De botercreme in de koelkast +/- 2 uur laten opstijven en dan over 6 meringues verdelen. De andere meringues ertegenaan plakken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|