laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelgehakt in kruidenflensjes
  ingrediënten:
   
    [color=blue:2fe2391060]
  • **Gehaktvulling:[/color:2fe2391060]
  • 100 g amandelschaafsel
  • wat boter
  • 1 flinke ui
  • 25 g boter of margarine
  • 400 g rundergehakt
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 eetlepels room
  • 1 ei[color=blue:2fe2391060]
  • **Flensjes:[/color:2fe2391060]
  • 75 g bloem
  • 2 1/2 dl melk
  • wat zout
  • 3 eetlepels kleingesneden groene kruiden
  • 30 g boter[color=blue:2fe2391060]
  • **Saus:[/color:2fe2391060]50 g boter
  • 50 g bloem
  • ? l melk
  • 50 g gruyerekaas
  bereiding:
    - Rooster de amandelen in een met boter ingevette koekepan bruin, onder voortdurend omschudden. Snipper een flinke ui en fruit die lichtbruin in de boter of margarine.
- Voeg de rundergehakt toe en laat dat onder voortdurend bewerken met een vork rul bakken. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder.
- Neem het mengsel van het vuur, roer de amandelen erdoor en laat het dan enigszins afkoelen. Roer er dan de room en het losgeklopte ei door.
- Maak een glad flensjesbeslag van de bloem, de melk, een snufje zout en de groene kruiden. Bak er in de boter acht dunne flensjes van.
- Verdeel het gehaktmengsel over de flensjes en rol deze daarna op. Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel.
- Bereid een witte saus van de boter, met daar doorheen geroerd de bloem. Schenk de melk erbij en breng het geheel, al roerend met een garde, aan de kook.
- Voeg de gruyerekaas toe en schenk deze saus over de flensjes.
- Zet de schotel 20 minuten in het midden van een hete oven (200° C).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats