laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koninginnesoep
  ingrediënten:
   
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram gaar kippenvlees in kleine stukjes
  • 50 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 deciliter koffieroom
  bereiding:
    - Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg er, voortdurend roerend, met kleine scheutjes tegelijk de bouillon aan toe tot een gebonden soep is ontstaan. Voeg het kippenvlees, de doperwten en de peterselie toe, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep met wat zout en peper op smaak en roer er vlak voor het serveren de koffieroom door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats