laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lentevis met bloemkool en tomaat
  ingrediënten:
   
    300 gr bloemkool
  • 3 tomaten
  • 3 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 handvol gemengde verse tuinkruiden(peterselie,kervel,basilicum en bieslook)
  • de filets van 4 tongscharren of schollen
  • 1 dl visbouillon
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • [color=blue:5713afb64a]**Garnituur:[/color:5713afb64a]
  • 12 primeuraardappelen
  • eetbare bloempjes
  • takjes dille
  bereiding:
    Verdeel de bloemkool in roosjes en laat deze 1 minuut (niet langer)in gezouten water pocheren, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Pel de tomaten a ze even in kokend heet water te hebben gelegd, Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes e snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Verhit de olijfolie, fruit er kort de fijngehakte sjalotjes en de plakjes tomaat in, blus met de witte wijn en laat 3 minuten inkoken, hak de tuinkruiden fijn en schik het tomatenmengsel in een ingevette ovenschotel, bestrooi met de tuinkruiden en leg daarop de bloemkoolroosjes en de opgerolde visfilets, kruid met peper en zout, overgiet met de visbouillon en laat 12 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C ( of 4 minuten in de magnetron op vol vermogen)
- Serveer met de gekookte primeuraardappelen, garneer met opzij gehouden blaadjes basilicum, een eetbaar bloempje en eventueel wat dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats