laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en coul
  ingrediënten:
   
  • 4 koolvisfilets van 120 gr
  • 300 gr postelijn
  • 1/2 dl notenolie
  • 1/2 dl frambozenazijn
  • 1/2 dl visfumet
  • 1/2 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
  bereiding:
    - Meng olie met de azijn en kruid met peper en zout, maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje.
- Breng voor de vissaus de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte, bind de saus eventueel door op het laatst wat express ma?zena toe te voegen, kruid met peper en zout.
- Mix de resterende postelein met 4 el vissaus fijn en groen, meng dit bij het serveren onder de vissaus om de mooie kleur te bewaren.
- Strijk de koolvidfilets met olijfolie in en rooster ze 2 minuten op de grill, draai ze na 1 minuut een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon, laat 5 minuten verder garen in de voorverwarmde oven op 220°C.
- Schik de posteleinsla in het midden van het bord, leg er de koolvisfilets op, lepelde posteleincoulis er rond en versier met een posteleinblaadje
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats