laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scampis gerold in Parmaham
  ingrediënten:
   
  • 16 à 20 scampis
  • 60 gr fijne suiker
  • Zestes van citron (geraspte schil)
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 grote sneden Parmaham
  • 60 gr tomaten in blokjes gesneden
  • Bieslook
  • Rucolasla
  • olijfolie
  • Verse parmesanschilfers
  bereiding:
    - Maak de scampis proper et spoel ze onder stromend water. Meng de suiker met 100 ml water in een pan en warm dit op. Voeg de citroenschil en de rozemarijn toe en laat dit 2 minuten koken tot u een siroop bekomt.
- Haal van het vuur en laat 20 minuten afkoelen. Leg de scampis in de siroop. Snijd de Parmaham in repen. Leg nu in elke reep een scampi met een stukje gekookte citroenschil en rol dit op. Fixeer met een tandenstoker of keukendraad.
- Bak de rolletjes in hete olijfolie gedurende 2 à 3 minuten. Haal de tandenstoker of de keukendraad weg en serveer op een slaatje van rucola met tomaatjes, bieslook en parmesanschilfers. Overgiet met een vinaigrette van extra zuiver olijfolie, balsamico azijn, grof zout en Penja peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats