  | 
    
 
 | 
      | 
    
					
				
					| 
 Gele pasta met rode saus | 
				 
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				 			
				
					|   | 
					  | 
					Voor 2 personen:
 500 gram rode bieten; gekookt, in blokjes  
 1/2  koolrabi; geschild, in blokjes  
 1 dunne prei; in schijfjes gesneden  
 1 middelgrote ui; fijngesneden  
 4 teentjes knoflook; in plakjes  
   olijfolie  
   zout; naar smaak  
 1 theelepel tijm  
 1/2 liter bouillon  
 1 deciliter uitgelekte yoghurt  
   cayenne peper; naar smaak  
 2 eetlepels pijnboompitten; geroosterd  
 50 gram feta; gekruimeld  
 150 gram pasta    | 
				 
							
					|   | 
					bereiding: | 
				 
				
					|   | 
					  | 
					Fruit de rode bieten, koolrabi, prei, ui en knoflook in de olijfolie met het zout tot de ui glazig wordt.  
 
 Voeg tijm en bouillon toe en laat het 20-30 minuten zachtjes sudderen tot de koolrabi gaar is.  
 
 Kook ondertussen de pasta vlgs de aanwijzigingen op het pak.  
 
 Pureer de bietensaus met de staafmixer. Yoghurt en cayennepeper erdoor mengen. Dien de pasta op met de saus erover. Strooi er pijnboompitten overheen en verdeel de feta erover. | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					|   | 
				 
                           
 
  | 
 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				 
					
			  | 
		 
		 
 | 
      |