laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananencake
  ingrediënten:
   
  • 125 ml boter
  • 250 ml suiker
  • 2 eieren
  • 500 ml bloem
  • 10 ml bakpoeder
  • 4 tot 6 bananen (heel rijp, veel zwart op schil)
  • 5 ml vanille aroma
  • 2,5 ml zout
  bereiding:
    Zeer geschikt zijn bananen die overrijp zijn.


- Boter en suiker kloppen tot romig. Vanille aroma bij voegen.
- Een voor een de eieren bij kloppen.
- Droge bestanddelen zeven en bij voegen.
- Bananen goed fijn prakken en voeg als laatste bij.
- Alles goed mengen.
- In ingevette cakevorm gieten en in voorverwarmde oven
(180°C) bakken voor ongeveer 1 uur.
- Warm en in plakken met boter gesmeerd serveren.
- Bewaren in trommel, na een dag of twee is smaak beter. Kan dan als cake geserveerd worden.
- Fijn gekapte noten kan ook bij deegmengsel gevoegd worden wanneer bananen erin gaan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats