laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-groenteovenschotel met een Oosters tintj
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:
  • 2 a 2/5 kg aardappels
  • een scheutje melk
  • een beetje margarine
  • zout, peper en nootmuskaat
  • naar smaak
  • paneermeel
  • [color=blue:dbfd0eaaaf]-voor de vulling- [/color:dbfd0eaaaf]
  • 200 gr margarine
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tahoe (je kan ook bv gehakt nemen)
  • 1 kleine prei
  • 200 gram champignons
  • 1 klein blikje worteltjes
  • 1 klein blikje doperwten
  • 15 gram koeping tikoes( Chinees gedroogde paddestoel die je eerst moet voorweken)
  • [color=blue:dbfd0eaaaf]-boemboes voor de vulling-[/color:dbfd0eaaaf]
  • 2/3 eetlepels ketjap
  • maggi naar smaak
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepels vetsin
  • zout en peper naar smaak
  bereiding:
    Schil de aardappels en maak er een puree van.

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de margarine glazig. Prak de tahoe fijn met een vork, voeg die erbij en fruit het lichtjes mee. Was de prei en de selderij, snijd het fijn en voeg het toe.

Was de gesneden snijboontjes en kook ze 5 minuten voor. Maak de champignons schoon, snijd de uitgelekte worteltjes in rondjes. Voeg dit alles toe aan het gefruite mengsel, te samen met de boemboes.

Laat de doperwten uitlekken en roer die samen met de gewelde koeping tikoes door de rest van de groenten. Laat de vulling afkoelen.

Verwarm de oven voor op 275 gr.

Vet een ovenschaal in. Leg wat aardappel puree erin, vervolgens de vulling en sluit af meteen deksel van aardappel puree. Zet de schaal in de oven. Zet de oven na ongeveer 1/2 uur a 3 kwartier op 200 graden.

Serveer het zo warm mogelijk met een augurkje en een zilveruitje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats