laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenbrood
  ingrediënten:
   
  • 3 erg rijpe bananen
  • het sap van 1 citroen
  • 100 gr plantaardige margarine
  • 125 gr oersuiker
  • 150 gr volkorenmeel
  • ? theel zout
  • ? theel zuiveringszout
  • evt. 125 gr fijngehakte dadels
  • evt. 125 gr noten, geroosterde zonnebloempitten of kokos
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 190°C.
- Prak de bananen en meng ze met citroensap totdat ze glad zijn. Meng margarine en oersuiker goed door elkaar en voeg het bananenmengsel toe. Goed roeren.
- Roer de droge ingredienten in een aparte schaal door elkaar. Voeg aan het bananenmengsel toe en roer indien gewenst de dadels en noten erdoor. Het deeg zal erg stijf zijn.
- Doe het in een ingevet broodblik en bak het gedurende 30 tot 45 minuten.
- Om te kijken of het brood gaar is steek je een breinaald in het brood: als die er weer schoon uit komt is het brood gaar.
- Lekker als tussendoortje of bij de thee.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats