|
|
|
Visballetjes in tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 gr kabeljouw of schelvisfilets
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- een flink stuk verse dille en bladpeterselie, tijm
- peper en (zee)zout
- een mespuntje mosterd
- ui
- 1 kg aardappelen
- 1 kg vleestomaten
- 2 teentjes look
- korianderzaad
- naar wens cayennepeper
- zonnebloemolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de filets in stukjes en vermaal ze samen met het ei, het paneermeel en de kruiden (dille, peterselie, mosterd) in de keukenmachine, breng op smaak met peper en zout.
- Draai balletjes van het mengsel en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
- Kook intussen de aardappelen.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken en zet opzij.
- Schil den snijd de ui in stukjes die u glazig stooft in de olie, samen met de geperst look, voeg tomaten toe en verlaag het vuur en laat een twintigtal minuten pruttelen.
- Plet de aardappelen tot puree en voeg in plaats van boter olijfolie toe, kruid met peper en zout.
- Kort voor het opdienen stoomt u de visballetjes in een paar minuten gaar ( zeker niet te lang, dan worden ze taai!)
- Kruid de intussen ingedikte saus met 1 theelepel geplette korianderzaadjes, tijm, peper, zout en eventueel wat cayennepeper voor wie het graag pittig heeft.
- Verdeel de balletjes over 4 borden en overgiet met de saus en geef er puree bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|