laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visballetjes in tomatensaus
  ingrediënten:
   
  • 600 gr kabeljouw of schelvisfilets
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • een flink stuk verse dille en bladpeterselie, tijm
  • peper en (zee)zout
  • een mespuntje mosterd
  • ui
  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg vleestomaten
  • 2 teentjes look
  • korianderzaad
  • naar wens cayennepeper
  • zonnebloemolie
  bereiding:
    - Snijd de filets in stukjes en vermaal ze samen met het ei, het paneermeel en de kruiden (dille, peterselie, mosterd) in de keukenmachine, breng op smaak met peper en zout.
- Draai balletjes van het mengsel en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
- Kook intussen de aardappelen.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken en zet opzij.
- Schil den snijd de ui in stukjes die u glazig stooft in de olie, samen met de geperst look, voeg tomaten toe en verlaag het vuur en laat een twintigtal minuten pruttelen.
- Plet de aardappelen tot puree en voeg in plaats van boter olijfolie toe, kruid met peper en zout.
- Kort voor het opdienen stoomt u de visballetjes in een paar minuten gaar ( zeker niet te lang, dan worden ze taai!)
- Kruid de intussen ingedikte saus met 1 theelepel geplette korianderzaadjes, tijm, peper, zout en eventueel wat cayennepeper voor wie het graag pittig heeft.
- Verdeel de balletjes over 4 borden en overgiet met de saus en geef er puree bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats