laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmpakketje met dillesaus
  ingrediënten:
   
  • 4 sneetjes gerookte zalm (160 gr)
  • 75 gr zalmfilet
  • 75 gr wijtingfilet
  • 100 ml visbouillon
  • 40 gr magere witte kaas
  • bieslook, dille
  • 125 ml room
  • peper
  bereiding:
    - Kook de zalm- en wijtingfilets in een bodempje visbouillon gaar, laat ze vervolgens afkoelen.
- Snijd de gekookte filets en meng er de witte kaas onder en wat gesnipperde dille.
- Gebruik een mokkatasje om de pakketjes te maken, zodat ze een gelijkmatige vorm krijgen.
- Leg eerst 2 sprietjes bieslook in het tasje, leg hier een sneetje gerookte zalm op en vul dit op met het vismengsel, vouw de overhangende delen gerookte zalm dicht en maak voorzichtig knoopjes in de bieslook.
- Stort het pakketje in het midden van een bord.
- Maak nu de saus, snijd de dille fijn en meng onder de room, voeg peper toe naar smaak.
- Giet de saus rond de zalmpakketjes zodat een spiegel saus bekomen wordt op elk bord en garneer nog met wat dilletakjes..
- Geef er wat stokbrood bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats