laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken victoriabaars met courgettesaus
  ingrediënten:
   
  • 600 gr victoriabaars
  • peper en eventueel zout
  • 2 el olijfolie[color=blue:64932c0b09]
  • **courgettesaus[/color:64932c0b09]
  • 80 gr ui
  • 60 gr bleekselder
  • 300 gr courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 dl water
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el bloem
  • paprikapoeder
  • peper en eventueel zout
  • 1/2 dl halfvolle melk
  bereiding:
    - Pel de uien en hak ze fijn, was de courgette en de bleekselder en snijd ze in blokjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin kort de uitjes en bleekselder, laat de courgette vervolgens ongeveer 5 minuten mee sudderen op een laag vuurtje.
- Voeg water en azijn toe en laa nog eventjes sudderen, pureer de saus met een mixer.
- Bind de saus met de bloem, opgelost in wat water, breng op smaak met peper en eventueel wat zout,chilipoeder en paprikapoeder.
- Roer er op het einde de melk doorheen en warm nog eventjes op.
- Bestrooi de stukken vis met kruiden en bak in olijfolie.
- Serveer de vis met de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats