laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken scampi's met rammenas en zure room
  ingrediënten:
   
  • 12 middelgrote scampi's of langoustines
  • boter
  • peper en zout
  • 4 el fijngehakt bieslook
  • 4 el mayonaise
  • 3 el zure room
  • 1 kleine rammenas
  bereiding:
    - Pel de scampi's of langoustines en bak ze net gaar in ruime boter. Kruid met peper en zout en bestrooi met 2 el fijngehakt bieslook.
- Meng de mayonaise met de zure room, roer er de rest van het bieslook onder en controleer de kruiding. Verdun met water indien nodig.
- Laat de rammenas ongeschild en snij er met de mandoline, de vleesmachine of een ander scherp mes flinterdunne en doorzichtige plakken af. Leg eerst een plak rammenas in het midden van de borden, verdeel daarop de scampi's of langoustines, bedruip met bakvocht en dek af met rammenas.
- Lepel de mayonaise rondom en werk af met een draai van de pepermolen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats