laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bonensoep
  ingrediënten:
   
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote aardappelen
  • 4 tot 6 vleestomaten
  • 1 blik of pot witte bonen
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt gedroogde tijm
  • 200 gram blokjes mager rookspek
  • 200 gram blokjes gerookte ham
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram gesneden kool (savooienkool of paksoi)
  • zout
  • vers gemalen peper
  bereiding:
    - Snipper de ui en de knoflook. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de witte bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook en de tijm kort meefruiten. Voeg het spek en de ham toe en laat kort meebakken. Voeg de bouillon, de aardappelblokjes, de witte bonen, en de kool toe, breng aan de kook en laat ca: 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de blokjes tomaat toe, laat nog kort doorwarmen en breng de soep op smaak met wat zout en peper.
- Eet er bruin brood of knapperig stokbrood met zoute boter bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats