laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn op oma's wijze
  ingrediënten:
   
  • 1 konijn van ong. 1200 g, versneden
  • 250 g vers spek, ontzwoerd en in dobbelsteentjes
  • 2 flinke uien, in ringen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • een bosje peterselie
  • enkel zwarte peperkorrels
  • 1 fles bruin tafelbier, 75 cl
  • boter
  • zwarte peper uit de molen en zout
  bereiding:
    - Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en hou opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.
- Voeg vervolgens de ui-ringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruidt flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
- Neem de konijnenstukken uit de pan en hou warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.
- Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats