laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazepeper met Dobbel Palm
  ingrediënten:
   
  • 1 haas
  • 150 g braadboter
  • 200 g reuzel
  • 5 sjalotten
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 koffielepels bosbessengelei
  • 4 jeneverbessen
  • 1 flesje Dobbel Palm 25 cl.
  • 2 soeplepels bloem
  • 3 appels (renetten)
  • 1 takje selderij
  • 2 peterseliewortels
  • 150 g boerenham in blokjes gesneden
  • tijm en laurier
  • peper en zout
  bereiding:
    - De haas in stukken snijden en bruin bakken in de reuzel. De fijngesneden ui, wortel, selderij en sjalotten bijvoegen, met bloem bestrooien en enkele ogenblikken in de oven zetten.
- Neem de oven uit de schotel en giet er de Dobbel Palm over. Goed door elkaar roeren en de jeneverbessen, de tijm en de laurier bijvoegen en kruiden. Gaar laten koken in de oven.
- De blokjes boerenham opbakken in de boter. De appels in blokjes snijden en ook in de boter opbakken. De gaargekookte haas uit de saus halen, het kookvocht zeven en er de ham bijvoegen. Dit laten inkoken en er de bosbessengelei en de kuiden bijvoegen.
- Tenslotte de haas opnieuw in de saus leggen om op te warmen. Alvorens te serveren, de haas bestrooien met de gebakken stukjes appel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats