laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazepeper op z'n Brussels
  ingrediënten:
   
  • 1 haas in stukken
  • 100 gr reuzel
  • 2 uien
  • 4 sjalotten
  • 2 wortelen
  • 5 jeneverbessen
  • 500 gr appelen
  • selder
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 3/4 liter bruin bier
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • 50 gr boter
  • peper, zout
  bereiding:
    - Doe de reuzel in een grote pan en laat deze op laag vuur uitsmelten. Zet het vuur dan hoger en braad de stukken haas in ca. 5 minuten snel aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Voeg de uien, de sjalotten, de wortelen en de selder toe en laat alles met het bier aan de kook komen. Doe er de jeneverbessen, de geschilde ui, de in vieren gesneden appelen en het kruidentuiltje bij, laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan lager. Laat het gerecht in ca. 60 minuten tegen het kookpunt aan gaar worden.
- Haal de stukken haas met een schuimspaan uit de pan en houd ze in een andere pan op zeer laag vuur warm.
- Kook de vloeistof 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de bessengelei en de boter toe en roer het geheel met een houten lepel goed door elkaar.
- Zeef de saus en schenk deze over de stukken haas.
- Serveer zeer heet, met gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats