laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hammetje met mosterdsaus
  ingrediënten:
   
  • 2 gerookte hammetjes
  • 100 gr boter
  • 30 cl room
  • 1 el mosterd
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ui
  • gehakte peterselie
  • citroen
  • peper en zout
  bereiding:
    - Breng in een diepe kom water aan de kook en laat de gespoelde aardappelen ongeveer 5 minuten koken, snijd de bovenste helft van de aardappel af.
- Maak kruidenboter met 75 gr boter, gehakte ui en peterselie, peper en zout en enkele druppels citroensap.
- Leg de kruidenboter op de aardappelen, bak ondertussen de hammetjes in de resterende boter 3 minuten aan weerszijden op 650W.
- Neem de hammetjes uit de schotel en voeg de room en de mosterd toe, laat de saus 2 minuten inkoken en werk af met peper en zout.
TIP:
- Je kan de aardappel ook uithollen en daarmee een puree bereiden, waarin je de kruidenboter verwerkt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats