| Grieks varkentje op de grill | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | Voor 2 personen: 300 g varkensvlees van de spiering 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels droge witte wijn 1,5 eetlepels citroensap 1/2 eetlepel oregano 1/2 eetlepel tijm wat laurier 1/2 koffielepel zwarte peper zout 2 spiesen huishoudpapier
 | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | - Snij het vlees in blokjes en leg ze in een kom. - Bestrooi de vleesblokjes met de kruiden en overgiet ze met de olie, wijn en het citroensap.
 - Dek de kom af en laat de vleesblokjes gedurende 30 minuten marineren.
 - Om het vlees goed te laten marineren, keert u het nu en dan om.
 - Neem de vleesblokjes uit de kom en dep ze droog met huishoudpapier.
 - Steek de vleesblokjes op de spiesen en gril ze.
 
 
 TIP:
 - Dit Griekse gerecht gaat uitstekend samen met gekookte rijst en in olie gesmoorde wortelen.
 -  *De rest van de witte wijn drinkt u lekker op bij het eten
 
 
 Bron: VLAM
 | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |