laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Grieks varkentje op de grill
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 300 g varkensvlees van de spiering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1,5 eetlepels citroensap
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel tijm
  • wat laurier
  • 1/2 koffielepel zwarte peper
  • zout
  • 2 spiesen
  • huishoudpapier
  bereiding:
    - Snij het vlees in blokjes en leg ze in een kom.
- Bestrooi de vleesblokjes met de kruiden en overgiet ze met de olie, wijn en het citroensap.
- Dek de kom af en laat de vleesblokjes gedurende 30 minuten marineren.
- Om het vlees goed te laten marineren, keert u het nu en dan om.
- Neem de vleesblokjes uit de kom en dep ze droog met huishoudpapier.
- Steek de vleesblokjes op de spiesen en gril ze.


TIP:
- Dit Griekse gerecht gaat uitstekend samen met gekookte rijst en in olie gesmoorde wortelen.
- *De rest van de witte wijn drinkt u lekker op bij het eten


Bron: VLAM
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats