| 
 Boterpistolets | 
				
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				
			
				
					|   | 
					  | 
					- 500 g Surprima-Plus (Aveve winkel)
 - 15 g verse gist 
 - 250 ml ijskoud water 
 - 7 g suiker
 - 1 lepel boter
 -  1 koffielepel zout[color=blue:2b028d1e84]
 - Voor het toeren[/color:2b028d1e84]
 - 2 x 20 g boter
 
  | 
				
							
					|   | 
					bereiding: | 
				
				
					|   | 
					  | 
					Kneding:
 - Kneed de ingredi?nten voor het basisdeeg zeer krachtig 10 minuten.
 
 Voorrijs:
 - Laat het deeg 20 minuten rusten onder een droge doek.
 
 Verwerking:
 - Rol het deeg uit. Verdeel 20 g boter in kleine stukjes en verdeel 
 deze over 2/3 van het deeg. 
 - Vouw het deeg in drieën en rol het terug uit.
 - Verdeel nogmaals 20 g boter over 2/3 van het deeg.
 - Vouw het deeg in drie en het weer uit.
 - Verdeel het nu met een mes in kleine stukjes 
 - Maak van deze stukjes kleine bolletjes. Niet te vast opbollen. 
 
 Narijs:
 - Laat de bolletjes nog 30 à 40 minuten rijzen. 
 
 Bakken:
 - Bak ongeveer 20 minuten op 230°C. | 
				
				
					|   | 
				
				
					|   | 
				
                           
 
  | 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				
					
			  |