laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmfilet op courgette en tomaten
  ingrediënten:
   
  • 4 zalmfilets à 150 gr
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper
  • 2 el plantaardige olie[color=blue:288b9e4853]
  • **Voor de groente:[/color:288b9e4853]
  • 350 gr kleine courgette
  • 1 lookteentje
  • 300 gr vleestomaten
  • 1 thl verse tijm
  bereiding:
    - De zalmfilets afspoelen en droogdeppen, eventuele graten verwijderen. Besprenkelen met citroensap, bestrooien met peper en zout en afgedekt in de koelkast zetten.
- De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden. De look schoonmaken, kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het kroontje verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden.
- De helft van de olie in een koekenpan verhitten, de courgette kort bakken, de look erboven uitpersen en de vlam lager zetten, de tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout, peper en tijm. Met het deksel op de pan gedurende 10 minuten laten smoren.
- Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten, de filets erin leggen en het vuur een beetje lager zetten, aan beide kanten +/- 4 minuten bakken, voorzichtig omdraaien.
- De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen, de zalmfilets erop leggen en serveren met aardappels met peterselie

TIP:
- Vervang de zalm door kabeljouw of roodbaars.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats